2010. szeptember 16., csütörtök

Web 2.0 hírguberálás vagy hírszájt scheduling - vágjunk műsorrendet! Webshow-t a népnek!

Lehet, hogy a hírfogyasztó sokkal konzervatívabb, mint azt feltételeznék róla. Lehet, hogy miközben megvívja hírfogyasztási szabadságharcát napi rutinban a web 2.0 szolgáltatásaiban, próbál felemelkedni a hírszájtok linktengerének nyomasztó időrabló tevékenységéből, mindeközben kiszámíthatóságra és hírfogyasztási szokásait kiszolgáló negédes kényeztetésre vágyik. A műsorrend ilyen szolgáltatás.
Naponta, adott időben bekövetkező műsorszámokkal. Valahonnan ismerős:) Nem mellesleg a fogyasztók mellett a reklám költök is imádnak minden ilyen tulajdonságot.  
Kínáljuk hát meg hírfogyasztóinkat egy újabb opcióval.
A nagyon bátrak és felkészültek akár élő szerepelős híradókkal is jelentkezhetnek. Az is előfordulhat, hogy a tartalmon ülsz csak nem jutott eszedbe így is lehet a videó újságíród munkáit tálalni, vagy őket foglalkoztatni.
Az egyszerűbb és járhatóbb út a meglévő tartalmad és státuszüzenet integráló képességed egyfajta testre szabásának felfogni. Ha tényleg profi vagy figyelembe veszed hírfogyasztód tartózkodási helyét is. Innen már könnyű út vezet felépíteni egy számodra alkalmas algoritmust egy magáért beszélő layoutot kidolgoztatni. A layoutodban alkalmazott slide megjelenítőben hagyj helyet az egymás lábát taposó hirdetőidnek is.
Döntsd el miszerint válogatsz, alakítod ki műsorrendednek megfelelő műsorszámokat. Kialakíthatsz idősávokat. Így könnyítve meg más érdeklődésre számon tartott tartalmadnak az elvárható látogatottság fokozást. Biztosítsd a könnyű átjárhatóságot web 2.0 közösségekben toborzott rajongóidnak a műsorszámok megtekintésének lehetőségére.
Az egy külön történet, hogy a rádiók állandó műsorsávjába eső sikeres műsorainak milyen új lehetőséget tud nyújtani az így "sugárzott" webshow. (Bumeráng, Morning Show, Ezeröcsi, Lalikirály etc.)
A Lappiac vért izzad a különböző üzleti modellek kidolgozásán. Lehet, hogy a tartalmak ilyen színvonalú tálalása a freemium megléte mellett megvalósíthatja a fizetős tartalmadat?! Magyarul Budapest-Bécs hatökrös szekérrel ingyen, ugyanez repülővel napi 50 Ft-ért. Egy biztos a híreket az emberek továbbra is szeretik, ahogy a minap Pollner postjában említett felmérés is mutatja egyre jobban!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése