2012. május 10., csütörtök

MoodBoard - a mobilok kölcsönhatásainak megjelenítése


A moodboard számos jelentéssel bír, de talán egyben közös: hangulat tartalma azért készül, hogy az csoport szintű együttműködést generáljon. Majd erről a folyamatról a csoport tagjait folyamatosan vizuálisan, képnyelvben tájékoztassa.

Adjunk mobil jelentést a moodboardoknak:
A moodboard a közelben lévő mobil felhasználók kölcsönhatásainak megjelenítője. A moodboard a helyben elérhető tartalmak megjelenítője. A lényeg a csak helyben elérhető tartalomra helyeződik. Fizikailag közelségbe kell kerülni vele hogy tartalma elérhetővé, váljon. Ez nagyon, de nagyon jó dolog az új formátumokban gondolkodóknak. Egy igazi üzlettulajdonos tudatában van a csak online vásárlások és aközött, hogy vásárlója offline megközelíti termékeit, ajánlatait. Ismeri annak fontosságát közbeszéd alakuljon ki tevékenységéről. Annak is tudatában van, hogy jó lenne mindezt azonnal láthatóvá tenni. Megújult árukapcsolásokkal növelhető a moodboardok sikeressége: közelembe kerültél valamire kedvezményt adok, az én közeleségemben ingyen érhetsz el máskülönben fizetős prémium tartalmakat.

Tartalma pedig a létrejövő formátumok szerint változhat. Újformátumú szórakozóhelyeken a mobil tartalmakat összesítő megjelenítője, a közelében tartózkodó mobilok egymással illetve a moodboarddal történő interakció megjelenítője. Újformátumú boltokban az adott hely termék kínálat tartalma a közelében lévő mobil felhasználók óhaj térképeivel, ajánlattételeik színes összegzéseivel. Ad-hoc vásárló közösségek létrehozó felülete.  Vásárlás tervezések kölcsönhatásainak kijelzője.
Új formátumú munka kiajánló és végző terekben azonnal értelmezhető kiajánló és projekt készre állás kijelző a benne résztvevők hangulat véleményezéseivel a közelébe kerülő mobil felhasználok instant csatlakoztatásának lehetőségeivel.
Persze újabb formátumok hozzáadásával és ez idáig meg nem ismert tartalom típusokkal bővülhet a moodboardok képessége.

Lehetséges mérete és elhelyezkedése változatos a falra elhelyezettől akár egy étterem minden asztalában elhelyezésétől az üzlettér előtt vagy magában az üzletérben elhelyezett digital POS-on egészen a giga méretű totemig.  De létezhet pusztán csak a tartalom sugárzó pont közelében tartózkodó mobilok kijelzőjén. Akár tartalomegyesítés és mobil interakciók lehetőségeivel.

A Moodboard meghirdetését, rátalálhatóságát a legegyszerűbben a bifokális display határait feszegető mobil “ugródeszkával” oldható meg. Kettős fókusz: távolról a neten önmagát hirdető elérhető fizikai pont, közelében a legfontosabb fogyasztásaink döntéshozó pillanata és az onnan induló további fogyasztásaink megtervezése. A City digitális ösvényeinek felfedezése a City járdáit koptatva.

Mindeközben persze jó tudni a mobilok kölcsönhatásáráról, de mégis szebb és smart azokat megjeleníteni tudni:)

Sőt azokra szolgáltatásokat tervezni. Netán egy új megközelítésű city mobil alkalmazást létrehozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése