2017. március 28., kedd

Mikró Indulat: Utolsó felvilágosodás mára már alig pislákol lángod!


Hadd gratuláljak a Formula One összes tulajdonosának szervezőjének ellenőrének, szabályalkotójának!
Sikerült 2017-re egy olyan idényt összehozni ahol csak az nem lehetséges, amiről a Forma 1 szól:

a Versengés, azaz azt eredményező Előzés.

Tengernyi mérnöknek, hozzáértőnek sikerült olyan aerodinamikai csomagot rápakolni a látványába és motor erejében a klasszikus Forma1 korát idéző csoda autókra, hogy hiába a meghatványozódott leszorító erő, a szuper sebességű kanyar tempó, csak egyet nem lehet velük: versenytempóban előzni. Olyan képtelenségeket lehetett látni az első futam rajtját követően, ami kabaréban elmegy, de egy mérnökök által kidolgozott koreográfiában már kevésbé (egyáltalán nem). A követő autók alól sorra eltűnt a tapadás az előtte lévők hátsószárny turbulenciája miatt, amitől olyan mókás jeneteket lehet látni, mint a jégen kolbászolló kacsák látványa okoz.
Írd és olvasd az egész futam alatt valójában 3 előzés történt az előző évi 37-tel szemben. 92%-os felhasználói élmény mínusz.

Pedig a jelentős szabályváltozások fejlesztések, csakis azért történtek, hogy legyen újra versenyzés és előzés.
Ha pedig ez ismerősnek tűnne az élet számtalan területén, hogy

iszonyat összegű kognitív munka ellenére a MÉGSEM az eredmény, az valóban nem a véletlen műve.

Ilyen a Világ, ha felfoghatatlanul sok $ milliárdokból sikerül a kockázatot minimalizálni, ahol csakis a kockázat kivédése a fejlesztések lényege. Ilyen a Világ, ha kevés csomópontba tömörül az erőforrás és tulajdonosai Tervezőt játszhatnak. Pedig még gyermekeik, Teremtményeik a Mesterséges Intelligenciák, a Robotok még csak kognitív óvodájukban tanulják az embert lecserélő szerepüket.

Utolsó felvilágosodás mára már alig pislákol lángod. Elvesztél a Smart Népek hátsójában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése