2010. szeptember 7., kedd

Melyiket válasszam: iPad, Android - Chrome Tablet, eReader? Melyiket ne válasszam?


Az iPad igazi US termék. A konzum idiotizmus talán utolsó nagy hörgése. Globális termék egyetlen piactérhez kötve. (sicc!) Célcsoportja az alvóvárosi 5 klotyos személyes bunkerrel rendelkező ingatlantulajdonos. Tehát a US felső középosztály és gyermekei. (nem mellesleg nekik köszönhetjük korunk gazdasági válságát is) Használata épp ezért praktikusnak is mondható, a bunker és a munkahely közötti utazásra optimalizált termék. Két hüvelykujjas gépírásos geeg-ek státusz szimbóluma.
iPaddel az az érzése az embernek, hogy mindenegyes alkalommal egy reménytelen sivatagi küldetést kell teljesíteni. Az összes felesleges málhát magunkkal kell cipelni a kütyüben az idegeink és akkumulátoridő hátrányára. Természetesen az akkumulátor idő korántsem a gyári adatoknak megfelelő időtartamú. Mivel nem cserélhető akkus és a töltés módja se hétköznapi így a legtöbb bunkerlakó hazafelé a már jól megszokott legelésző marhákat bámulgathatja.
Előnye hogy csili bili kinézete miatt már az első óvatlan pillanatban lenyúlhatják. Európai szemmel nézve nincs ismert előnye.
Az androidos táblák némi alternatívája az iPadnek. Az Android több gyártól érkezik. Ráadásul nemcsak az Android piacteréből etethető.  Ellenben az iPaddel nem korlátoz semmilyenfajta webtartalom megjelenítést. Az iPaddel ellentétben ezek a táblák tartalmazzák a mobilt is. Bluetooth fülesen keresztül nagyon is praktikus a használata. Sőt ha elhagynánk tábla készülékünket ezen keresztül erre is figyelmeztetést kapunk. Az Androidok kameráinak köszönhetően részesei lehetünk panorámás kivitelben a kibővített valóságnak is. (augmented reality)
7 és 10 colos kivitelben lesz kapható.
Előállítási költségére jellemző, hogy létezik már 35$-os indiai kivitel is. (Lehet persze, hogy India már egészen másban is gondolkodik a táblagépek világában). Több cserélhető akkumulátoros típusa is létezik. Ha az Androidot megfelelő hardverrel társítják, durva akkumulátor időt lehet kisajtolni belőle különösebb használati kompromisszumuk nélkül.
A Google Chrome Táblája már egy külön világ.
A Chrome Tablet az első Negyedik képernyős megoldás valóságos Personal Display. Igazi netokrata termék. Amúgy a Tábla eszköz jellemzően "csak" annyit tesz, hogy megjeleníti CloudComputing profilunkat, azok alkalmazásaival együtt. Szuper vékony kliens szuper alacsony energiafogyasztással. Épp ezért a készülék használata feltételez bizonyos hálózati megoldások, okos területek meglétét. Így egyelőre csak USA-beli megjelenése várható. A mögötte megbújó és mindenhol jelenlévő számítástechnika valami olyasmit sejtett, hogy okos kormányzatok képesek lesznek bevezetésével alapvetően jobbá tenni polgáraik életét a fenntartható fejlődés mellett.
Nos, hogy mi olvasni szeretők együtt maradtunk elárulhatom az eReader az egyetlen ma már elérhető hasznosság. Az ismeretek megszerzésének legpraktikusabb eszköze. A legvékonyabb, a legkönnyebb, extra hosszú akksi idővel társulva. Kiadóknak, oktatási intézmények számára elegendő lenne már most. Okos beárazással értelmetlenné tehetne minden papíralapú nyomtatást, ügyintézést. Ha teheted válasz olyat, aminek képernyőjére saját jegyzeteid "írhatod". Szédületes sebességgel jöhetsz rá újból mennyire is jó dolog az olvasás. Ebben sokat tesz az eInk kijelző minősége is. GSM, Wifi változataival természetesen internetezni is lehet. YouTubuzásra éppenséggel nem, de például a Wikipédia eléréshez bőségesen elegendő felhasználói élménnyel.
iPad: nem
Android Tablet: igen
Google Chrome Tablet: álmodozni jó
eReader: Naná!
Az eReader használatának további előnye, hogy olcsón megúszva megtudhatod, miért cserélik le első Tábla gépüket a Korai Örömökre vágyók: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése