2010. szeptember 17., péntek

Megtaláltuk a Spanyolviaszt? Vigyük a nappaliba az újságot! - 450 MHz mobiltender elmélkedés


A 450 MHz mobiltender segítségével megvalósulhat a "mindenkinek szélessávot" program? Elviszi-e mindenkihez a papírnélküli Lap- Könyvpiacot a háztartásokba?
A technológia mindkettőre alkalmas, nem mellesleg a legolcsóbb az üzemeletetése, fenntartása. A legérzéketlenebb a zavarokra zárttéri alkalmazáskor. Olyan a 450 MHz a mobilban, mint a rádiózásban a középhullám. A solti adó az egész országot besugározza, kis túlzással Európát, a Kossuth rádióval. Míg az URH több mint 30 torony sugárzása mellett is marad bőven fehér folt a vételi térképen a déli harangszókor.
Lehetséges tehát, hogy feltalálva a spanyolviaszt
egy 450 MHz setup-dobozkával  (a SOGOWAVE NetReaderBox-ént gyártatnáJ) minden plusz megjelenítő nélkül bevihetjük Lapjainkat az előfizető nappalijába? Igen! Nem kell mást tennünk, mint összekötni a minden háztartásban ott lévő TV készülékkel. Adni hozzá a legokosabban használható távirányítót, akár billentyűzettel együtt. Az ilyen üzleti modell mellé adott ingyenes nettel szédületes internet penetráció valósítható meg. Természetesen az ilyen készülékekben használatos SIM-kártyát más saját akaratú készülékbe is behelyezhető. Legyen az akár szociális megfontoltsággal olcsón átadott és fenntartható mobiltelefon ingyenesen elérhető web 2.0 szolgáltatásokkal. Vagy akár e-Reader készülékekbe a segítségével elérhető magyar tartalommal, és nem utolsósorban akár a K.O.R. táblagépbe.
Ha minden igaz nem kell már sok idő, kiderüljön, mindezekből mi valósulhat meg. A 450 MHz tenderen már idén győztest kívánnak megnevezni.
Az eddig megismert tender résztvevő se akárki: az Econet.hu Nyrt (Geomédia?) alapított Phonon 450 Zrt.
Minden feltétel adott, hogy a magyar, tartalomgyártók fejlesztők is kivehessék a részüket ebből a magyar földön nem tapasztalt internet-penetráció robbanásból. Így legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése