2010. szeptember 22., szerda

Ötletvadászat Google álomállás - Keresd az embert


Érdekes jelenség figyelhető meg manapság. Ahogy nő a reménytelen álláskeresők száma annyira szaporodóban az ötletvadászok száma. Újra sokasodóban a különböző tartalom pályázat. Állásra jelentkezők körében az ún. motivációs levél az eredeti céljának átértelmezése nagy divat. Sok helyen ez már színtiszta ötlet felsorolásra korlátozódik.
A kitörés lehetősége ugyanakkor kevés helyen arányos az ötlet
és annak kitalálójának értékével. Mint azt a meghirdetett, fődíjak összege is mutatja egy jó állás havi összegének alig harmadát éri el. És ezt ugyebár egyszer kell megfizetni. Amiből egy egész cég élhet meg hónapokon keresztül. A különböző tartalom pályázatok ismeretlen pályázat nyerteseiből inkább meg az a következtetés vonható le, hogy a meghirdető kellő ideig lesz ellátva ingyen tartalommal. Erre talán már működő üzleti modell a különböző "blogketrecek". A magyar üzleti angyalok háza táján is inkább magán az ötletvadászaton a hangsúly. Aki tud ilyen segítséggel feltörekvő vállalkozásról ne tartsa magába:)
Közben a világ álomfelében álomállásokhoz lehet jutni egy egy saját ötleten keresztül. Mint az történt nem régen Feross Aboukhadijeh-nel.
Nem tett semmi különöset "csak" a Google Instant mintájára sebtében elkészítette ennek YouTube-os változatát.
Ínséges időkben a vállalkozók felén a labda. Kérdés az, csak egy biztos 11-est berúgó beugrót keres vagy álomcsapatot épít.
Keresd az embert hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése