2010. szeptember 8., szerda

Facebook, iWiW, Twitter közösségekkel a szegénység ellen


Tökéletes megoldások tudjuk, nincsenek de amikor a nincstelenek utolsó esélyei elé is törvények magasodnak úgy mind a koldulás, guberálás, hajléktalanok közterületi megpihenésének büntetése (Magyarország 2010), ergo aki szegény, elesett köztéren ne mutatkozzon, akkor minden megoldás jobb a semmit tevésnél.
Első ötlet: köztéri wifis alkalmi munkaközvetítő totem hálózat
Törvényességi háttere adott!
A közösségi oldalról beérkező helyalapú alkalmi munkákat a totem kijelzőjén lehetne követni státuszüzenet formájában. A helyalapú közlés egyben megoldja, hogy a munka helyéhez legközelebbi totemen jelenjen meg az ajánlat. A státusz üzenet felépítése:
A munka jellege, a munkavégzés címe, kapcsolattartó, a lokális kódból megjelenített térkép részlet.
A totem oszlopon a két görgető gomb egyikével történhetne a vállalható munka kijelölése és a print gombbal történhetne a kinyomtatása egy fecni méretű papírra. A totemoszlopon egy ezt a célt szolgáló gomb segítségével elérhető lenne egy Közösségi CRM Önkéntes is. Egy választott internet telefon programon keresztül (pl.: Google Talk) szóbeli instrukciókkal láthatja el a jelentkezőt illetve egyfajta lelki segély szolgálatként is működhetne. Néha (sőt) egy emberi szó többet ér bárminél.
Második ötlet: Közösségi Adatfeldolgozó Program
Ez tulajdonképpen olyan fix (akár a felajánló telephelye, intézménye) vagy mobil munkavégző pontokat jelent, amiben közösségi oldalról érkező munkákat a jelentkező elvégezhet. Jellemzően papíralapú anyagok digitalizációját. Tehát a megbízó a Program közösségi oldalán keresztül "meghirdeti" a munkát a közösség tagjai pedig megszervezik annak elvégzését. Ebbe tartozna a Közösségi Önkéntesek terepmunkája a munkát elvégzők "toborozásában". A magyar tartalom bővülésének kifejezetten jót tennének az ilyen "beszkennelések".  Nem beszélve arról a nincstelenről, aki egy részt munkához és ezáltal fizetséghez juthatna, másrészt piacképes tudással erősíthetné kilábalását szorult helyzetéből.
Harmadik ötlet: ez itt a te helyed. Osszad meg velünk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése