2012. május 23., szerda

Coworking a Mood munka


Mára a coworking több mint életstílus, és az ilyen munkavégzéseknek otthont adó tér pedig több mint az üresen álló irodaház kiadásának trendi módja. Ami legtöbbször nem takar mást, mint divatos módon elviselni az ingatlan piacokon elszenvedett károkat, nevet keresni a válság miatt összecsuklott irodabérleti áraknak.
Amitől több azok az üdítő kivételek. Mint a szimpatikus Colabstól ahol már a közösségért való felelősségvállalás is kiérződik az üzleti modellből a nagyon profi Kitchen Budapestig, ami akár már egy szabadabb elvű sóhivatallal is felér:)

De, ha ennyire nem vesszük komolyan, vagyis nagyon is, akkor a coworking terek haszonnal járó
átmenetetek lehetnek szórakozás és munkavégzés most ismeretes formátumai között. Új tartalommal tölthető meg segítségükkel a belvárosok a plázák egyre nagyobb tempóban üresedő üzlethelyiségei.
Természetesen ebben az esetben is a moodboard lehet az egyik megoldás.

Az erre a rendszeresített terekkel szemben mindenütt képezhetünk coworking teret ahol maga a moodboard megoldásai elérhetőek. A munkavégzés meghirdetése az azt elvégző munkaerő toborzáson túlmenően alkalmassá tehető az erre a célra kijelölt moodboard környezete az azonnali munkavégzésre is.  De ami a legfontosabb spontán vagy a tervezett csoportos együttműködés lebonyolítására is. Tehát nem kell előre bérelni egy ilyen adottságú iroda helyiséget, hanem ahol moodboard található ott az alkalmi vagy már régóta egy irányba tartók csoportja közösen ötletelhetnek indíthatnak új projektet illetve meglévő projektjüket egyeztethetik, fejleszthetik tovább.  A kapott eredményeket pedig mobil alkalmazás nélkül egymás között megoszthatják saját mobiljukra. Tehát még egyszer bárhol és bármikor ahol a moodboard környezete adott.
Érdekes lehetőség lehet az, ha a moodboard közelségéhez kötjük az azonnal elvégezhető munka lehetőségét. Érdekes átmenetet lehet képezni a neonomád célkeresés és az olyan munkavégzés között, ami azonnal elvégezhető munkát kínál azonnal elérhető anyagi javakért. Persze, ha ez több mint a pótya fogyasztás lehetősége.

Amivel érdemes még számolni: a coworking ízére csak rászokni lehet, mert több mint stílus, mert szenvedély. Akik az ilyen munkavégzők csoportját kiszolgálja új formátumú üzletterében, velük együtt aranyra lel:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése