2012. május 15., kedd

Mood Hálózatot a helyben létrejövő tartalmaknak


Építkezzünk.
Először is felejtsük el az eddig megismert hálózatok felépítését és működésesét.
A mood szerverek “csak” a felhasználók közötti interakciót rögzítik illetve tárolják.  Vagyis az eddig ismert mega adatfarmok helyett egy sokkal kisebb kapacitású vagyis kevésbé energia zabáló smart szerverekről beszélhetünk. Tényleg nem felejtve el azt az ős indokot, amiért maga az internet létrejött: “egyes részeinek megsemmisülése esetén is működőképes marad”. Ezt mintha mára elfelejtették volna a világunkat CO2-dal elárasztó szerver farmok, a Mega-adattároló központok.


Elnagyolt felépítése a következő lehetne:


  • Jóváhagyásos wifi pontok (vagy annak megfelelő modernebb változatai) azaz a partner routerek közelségében történt interakciók adatai 
  • Moodboardok közelségében történt interakció adatok illetve (mobil-moodboard illetve közelségében történt mobil-mobil interakció)
  • Háttértárolóval szerelt moodboardok megosztás adatai ad-hoc tartalom és interakció adatok
  • Jóváhagyásos felhasználói mobil moodboardok illetve más mobilokkal történő interakció adatok 
Ezek az ad-hoc tartalmak és interakció mikro-szerverek - a moodboardok - egymással kölcsönhatásban állnak, aminek kimenetele egy interaktív mood-map. Vagyis egy-egy földrajzi térképrészlet mood maszkolása. A City Digitális Ösvényeinek real-time rajzolatai behívható moodboard pillanatképeivel együtt. Ez a tartalom természetes része a webapp mood.index oldalának. Ügye ezen képességek korántsem mondhatóak el az adat farmok sorba kapcsolt szervereiről:)

Természetesen ezen kívül vagy inkább ezen felül maga a felhasználó mobil is jóváhagyásos ad-hoc tartalom és interakció mikro-szerver.  Ahogy az is természetes, hogy a kiértékelő algoritmusok függvényében szponzorált tartalom “vetíthető” az annak megfelelő moodbordra. Ideális tartozéka továbbá a Mood hálózatnak az itt említett személyes off-online Cloud. Hangsúlyozza a következőket: identitás megadás, felfedés csakis a felhasználók között történhet meg a szükséges hitelesíthető interakciók eredményeként.

Adatvédelemmel tehát nincs gond, mert személyes adatokat a hálózat nem rögzít. Hogyan is rögzítene, amikor ilyen adatra használatának egyik pillanatában sincs szükség.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése