2010. október 14., csütörtök

Szentháromság: az Üzleti Modell

Episode Three


Atya
A tartalom, a szolgáltatás mindenhatójának újra fel kell fedezni felhasználóját. Sokkal emberibbé kell válnia. Soha többé nem mellőzheti felhasználója viselkedés szokásait. Az ember KÖZÖSSÉGI lény. Nem csak kattintás statisztika. Soha többé nem akar semmilyen technológia rabszolgája lenni. Soha nem látott alkalmazkodásra kényszerül a közösségi médiában felvilágosult média-fogyasztóval szemben. Mindent el kell követnie, hogy érthetővé és fogyaszthatóvá váljon.
A szellem kiszabadult.
A teremtménye tudatos tíz ujjas felhasználóvá vált, hálóba kapcsolt tárgyai pedig egyre nagyobb számban könnyítik meg életét.
Fiú
El kell fogadnia a valamit valamiért örök igazságát. Nincs minden ingyen! Tudatos Civilként pedig mindent meg kell tennie azért, hogy az internet semleges maradjon. Öngondoskodó módon a Közösségi Médiában mindenki számára ingyenes tartalmat, alkalmazásokat megalkotni illetve segíteni ezek létrejöttét, megoszthatóságát.
Szentlélek
Az okos kormányoknak mindent el kell követni azért, hogy nagyságrendekkel olcsóbban állampolgári jogon akár ingyenesen elérhető Internetet építessen, tartasson fenn polgárai és azok Dolgok Internetének. Csakis az ilyen kitisztult világban válik láthatóvá, értelmezhetővé, működővé a szolgáló állam, a korrupciómentes közélet, bontakozik ki a közérdek, születhet meg Mindannyiunk Üzleti Modellje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése