2010. október 8., péntek

Real-Time World: Stop! Szerezd vissza az életedet!

Episode One

Reggel
5 reggeli TV, 3 rádióműsor. Le ne maradj a helyi hírekről. Csatorna vált, szörf a távirányítókon. Pirítós, mikró jelzések. Jó ég! A számítógép nincs bekapcsolva. Mobil akksi feltöltve? Mail, RSS, Facebook, Twitter. Címlapok zörgős papíron, monitoron. Reggelit megetted? Link, kép, katt. Link, kép, katt. Profil arcok, helyek, katt. Távírányító katt. Ajtó lakásban, autóban nyílik, csapódik. Mobil hívás, dugó, tervezd újra. Alarm elkésünk.
Napközben
Munkahelyen mindenki más buzz-ban él. Mondja, igazolja, link átküld, web 2.0-ön megoszt. Nem baj munka. Munka? Alibi vagy indok?
Mindegy buzz, mobil, SMS, kereső. Mára már mérhető nemzetgazdasági károk. Ok: munkaidőben elkövetett közösségi web csetelés.
Löncs, kávéház. Érintőkijelző tapogatás, szaggatott beszélgetés, SMS, MMS, Buzz, mobil hívás-fogadás, szaggatott beszélgetés, Profil fotók társalgási kísérlete LIVE LIVE.  Hoppá óvoda, iskola, bevásárlás, dugó. Jó ok egy kis buzz-ra.
Este
Híradó verseny. Sorozatok állandó jelenben élő karakterekkel. Év, évszak, hónap, hét, óra nélküli sztorik. Gyerek elaludt már? Mi is volt tegnap egy hete, egy hónapja, egy éve, négy éve? Kereső 20 oldal. Jobb kereső 35 oldal. Link katt, link katt, link katt. SEO te átok hol a releváns? Similar? Mi ez? Katt. Mit is kerestem? Mit akartam egyáltalán megtudni? 7/24 agy stimuláció teljes értékű pihenés helyett.  Hová tűnt közben az életünk?

Önvédelmi kísérletek
Olvasd később szolgáltatások. RSS Reader beállítási kísérletek. Könyvjelző szolgáltatások címke tengere. Mi volt tegnap? Üres válasz!
Nem működő vagy elérhetetlen archívumok. Nem is ilyenre gondoltam. Mi volt tegnap? De legalább egy órája, egy perce. Reménytelen! Jó, de akkor mi lesz holnap? A családdal, a munkahelyen a közéletben, milyen programok érhetőek el? Fontos ügyet kell elintézni, de most. Sikertelen és időrabló próbálkozások. Az életünk rosszabb-jobb, olcsóbb-drágább, de mihez képest?!
Helyette?
Szemantikus web. Az idő dimenzió megjelenítése a weben. Kidobott mostani layoutok, szolgáltatások. Az egy és főértékű személyes profil. Változások, összefüggések a profil nézetéből a tartózkodási helyéhez való viszonyában. Ami nem pusztán a földrajzi koordinátákra korlátozódik. A Dolgok Internete, mint a fölös információk elleni pajzs, mint személyes információkezelőnk, mint személyes közreműködésünket nem igénylő kommunikátorunk, probléma megoldónk, feladat (munka?) elvégzőnk.  
Ha ilyen szolgáltatás közérdekű ingyen, ha kereskedelmi, fizetős elérésű. Van szolgáltatásod? Van tartalmad? Ki emlékezik itt az Adobe Zoetrope fejlesztésére? Megvalósult hozzá hasonló csak nem kötik az orrunkra? A real-time technológia vagy életforma?
Következő Reggel
Miért nem automata váltóst vettem. Mobil felvesz. Gyerek bekötve? Félkezes kormányzás, vészfék, Buzz lufi, Bumm!
Másnap
Mi történt tegnap? Mi történt velem? Nem tudom, még nem írták meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése