2010. október 11., hétfő

Web Apps World: Keresd a nőt!


Episode Two
Döntsd el számodra mi fontosabb az ingyen de kényelmetlenül és időrabló módon hozzáférhető (bányászhatóan) tartalom  vagy az a fizetős alkalmazás folyam ami bármely képernyőn rendelkezésedre áll, kényelmesen kiszolgál. Vizuális kifejtése pedig tisztában van azzal számodra mi a hangsúlyos értelmezés.
Miről ismered fel?
Ruhájáról!
Bemutatkozó (ingyenes bőre) site-ja teljesen eltér a ma megszokott linktengertől.
Oldalán web alkalmazások sora bújik meg a dizájn mögött. Mind arra várva felfedezd működését. Ezt egy egyszerű érintéssel-kattintással készségesen el is árulja magáról. Az ilyen web tartalom vetítőknek könnyedén bemutatkozhatsz.  Azok onnantól kezdve egy magától értelmezhető viszonyokat teremt a számodra fontosnak tartott információk és közötted. További személyes közreműködésed nélkül értelmezi profilod. Tartózkodj ezek után bárhol is, végez bármely számodra fontos tevékenységet az ilyen Oldal találati eredmény helyett ad hoc szolgáltatással válaszol.
Tekintetéről!
Valahonnan ismerősnek tűnik, csak... Lap ez már egyáltalán? Egyáltalán nem! Egy Lap megüzente hogyan nézhetsz a világra. Egy Web Lencse kontrasztot állít az általad súlyozott értékek és a közvélekedés értékei között. Nem behatárol, hanem közösségi jelenlétedből meghatározza milyen értékek mellett vagy látható. Nem irányít, de nem is lelkes inas. Szolgáltat és trendeket ismertet emészthető mennyiségben. Szöveg+kép tartalom helyett adat-vizualizáció nyelvét használja a veled történő interaktív (ha már web:) párbeszédben. Interaktív adat-vizualizációs képek, videók: alkalmazások. Amiben a lekérdezés eredménye maga az ilyen fajta infógrafika-videóalkalmazás. De nem utolsó sorban értelmezi ezekben a folyamatokban dolgaid (tárgyaid?) adatait. Milyen jól is jön ez majd például az eddigi eszetlen vásárlás helyet.
A site természetes része web közösséged vezérlőpultja. Alkalmazások kényelmes használatáról az érintő kijelzővel számoló ergonómia lesz társad. 
Emlékezőképességéről!
Az ilyen site használata megszünteti az egy idő síkban állandósult Most webes létedet. A jelen idő jóformán a használat kényelmében nyilvánul meg. Minden ezentúl az időd a memóriád kiterjesztéséről szól. Nem pusztán események időrendi kutatására terjed ki. Vagyis nem a megszokott archívumokkal fogsz flörtölni. Összefüggések, más eseményekhez való kapcsolattársítások, következtetések, térképes megjelenítése lesz ennek a kommunikációnak a nyelve. Vizual-szemantika?
Valóban perverzió az ilyen site-ot üzleti modellel társítani? A Harmadik Részben ugyanitt hamarosan erre is fény derül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése