2009. november 10., kedd

Legyen a te Lapod az Első az e-Reader-ben


Elsőnek lenni sok tekintetben előnyös. A legfontosabb a piacvezetés. Trendet vezethetsz és irányíthatsz. A követők nagy eséllyel mindig csak a második pozíció elnyerésért harcolhatnak. De ez is már tőled függ.  
Az e-Reader tartalom nem web. Az e-Reader tartalom terjesztésének infrastruktúrája az Internet. A fizetős tartalomnak a minőséget és hitelességet kell képviselni. Olyat amit a mai, az ingyenes tartalommal operáló weben időrabló tevékenység után szerezhető meg (vagy akkor sem). Hardver oldalon jól látszik e dilemmák olykor nem is könnyű feloldása.
Az e-Reader elsődleges előnye a papírszerűsége okán a páratlan olvasási élmény, hordozhatósága (méret és akkumulátor idő), a végtelenül leegyszerűsített használata. Tehát mindazok a tulajdonságok amik a nyomtatott termék kiváltására alkalmassá teszik.
(Megjegyezendő: az így létre jött tartalom természetesen kiajánlható weben is, saját Reader megoldásban. A további bevételek lehetőségével.)
De lássuk kikből lehet Első?
  • már meglévő papír újság Kiadója
  • már működő ingyenesen elérhető hírportál
  • szűzinduló: e-Reader alapú fizetős tartalom Kiadó
A legizgalmasabb talán a szűzinduló. Mentesül minden eddigi beidegzéstől. Kezdve a humán erőforrás megszervezésén át a terjesztés megoldásáig. A leghasznosabb előny pedig az, nincs szüksége megkülönböztetni magát a már meglévő felületétől.
Jó kérdés persze, hogy vehető rá a vásárló, előfizető, a papír formátumról, monitorról az e-Reader használatára. Az előnyök hangsúlyozásával. Mindazoknak  az előnyöknek  hangsúlyozása amit egy papírformátum nem tudhat. Például az összes megvásárolt lapszám egy helyen hordozhatósága. Élő archívum, a keresés lehetősége a tartalomban, könyvjelzők, és megjegyzések fűzése a kiemelt tartalomhoz. Az esemény fontossága szerint frissülő hírfolyamatokra, és még sorolható a hozzáadott értéktől és választott hardvertől függően. 
Az Első nagy lehetősége az e-Reader hardver piac megszerzése is. Olyan megoldást is alkalmazhat, hogy jelentősen áron alul juttatja előfizetői részére a hardvert. Ez nem ismeretlen, csak gondoljunk a mobil operátorokra. Na és arra is gondoljunk, arra a nem is jelentéktelen tényre, hogy nem kell "nyomda-gyárat" létrehoznunk, igénybe venni annak egyre emelkedő napi költségeit. Ezek összege mind a bevezetésbe "ölhetőek"
A lapterjesztés módjának legalkalmasabb egy mobil operátorral történő megállapodás vagyis annak "kiprovokálása". Az ilyen fajta megállapodás tálcán kínálja a fizetés megoldását is. Ismerős? Mobilfizetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése