2009. november 12., csütörtök

Csirip Színház - avagy egy új kommunikációs lehetőség a Twitter Listában


A Twitter Lista alapvetően arra jött létre hogy kategorizálni lehessen a követett vagy nem követett felhasználókat. Ugyan ezt már a független twitter kliensek régóta tudják Group elnevezéssel. A Twitter megfejelte egy plusz lehetőséggel. Az ilyen listákat követni is lehet.
De!
Egy twitter novella publikálása során vetült fel a kérdés: mi módon is lehet ezt életszerűen átadni? A válasz hamar megszületett. A Twitter Lista segítségével.
Látványosan publikálhatunk ezentúl párbeszédeket is a Twitteren. A párbeszéd "szereplőit" listákba gyűjtve elő is adhatjuk a dialógust. Előre megírt forgatókönyvből "előadás" szerűen vagy élőben interjú gyanánt.
Hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a kommunikációs megoldásban mindenki maga eldöntheti. Mi a Csirip Színházzal kezdtük tegnap és mára már újabb kettő megoldás is született.  A Csirip Színház mostani "repertoárjában" a Hacsek és Sajó szerepel. Vadnai László által megalkotott karakterek dialógusát az isten is a Twitterre teremtette. 140 karakter tömör és csattanós. És magyar!
Nem kis büszkeségünk, hogy eddig kutatva még nem találtunk se hazai se nemzetközi példát hasonló megoldásra.
Itt meg tudhatod a következő előadás időpontját: Csirip Színház. A Csirip Színház meghirdetett előadásait pedig itt és így tudod megtekinteni: Hacsek és Sajó. Természetesen az előadások utólag is olvashatók de az élmény élőben az igazi.
Kellemes Szórakozást!
Twitterben azóta már nem lehet a félévnél régebbi tweetekre rákeresni. (a szerző 2013.04.24.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése