2017. január 11., szerda

Nagy Magyar Prológus - aztán 2018-ban ne panaszkodj


Hölgyeim és Uraim!

Rossz év volt 2016. Fülemre helyezem a fülest a fejhallgatót és a mai napig nem ismeri fel melyik a bal-jobb fülem. Szemmel, VIZUÁLISAN kell meggyőződnöm róla, hogy jól pozícionáltam felhelyezése előtt! Sötétben az mennyire jó móka is felismerni az L R jelöléseket. A mai napig nem jöttek rá a gyártók, ha már a füleim bal-jobboldaliságát felismerni képes fülest képtelenek gyártani,  mennyivel egyszerűbb lehetne a felhasználók élete ha, teszem, a Bal hangcsatorna kapna egy ujjal kitapintható rovást. A vakoknak is  egyértelmű lenne. (ők használják a legtöbbet az ilyen eszközöket)
Az emberből egy ilyen szörnyűséges év után csak a tétlen düh szólal, Mit szólal, fröcsög csssak...

Szóval Hölgyeim és Uraim, rosszul tetszenek a lovon ülni.

A rossz politika a rossz politikus, következmény. A rossz magántulajdoni szerkezetet következménye. Társadalmunk pedig nem illiberális és tényleg nem demokrácia, hanem immobil magántulajdonra alapozott túlélés. ÉS nem 6 éve, hanem így jött létre megsiratott és azóta kimúlt 3. Köztársaságunk kezdete óta. (sőt egyesek szerint Trianon óta csak azt tudjuk, tudtuk összerakni, hogy különböző ideológiai szélsőségek mentén egymást, saját magunkat fosszuk ki a tév-ideológiát meghirdető szűk csoportjának mérhetetlen meggazdagodására)
Vagyis igaz, a rendszerváltozás, a változás édes kevés. Magántulajdon váltás szükséges. Megfosztani az innováció kerékbetörőit vagyonuktól, politikai hatalmuktól!
Könnyű lesz - mert javarészt szervezett bűnözés keretében szerezték. Önnön maguk politikai bábjain keresztül.
A feladat ennek ellenére korántsem lesz könnyen végrehajtható, a szónak abban az értelmében, hogy mindez még nyomaiban se legyen bolsevista, se a rosszul értelmezett baloldaliság egyetlenegy elemét se lehessen tetten érni.
Tulajdont az kap az újraosztásban aki innovátor. Kis innovátor nagy innovátor? Most nem a méret fog számítani, hanem az, aki magáról állítja és arról termékei ítélettel bírnak, az tulajdonossá lesz!
Még pedig nem a fair, hanem a Jó banktörvény segítségével.

Az első lépést az innovátor politikusok fogják megtenni azzal, hogy ők nyerik meg a soron következő választásokat.
Könnyen tehetik, mert a politikai innováció alapozza meg kampányuk sikerességét. Még akkor is, ha trampli vagy. (Anélkül tényleg csak a smart választási bojkott marad. Abban meg ügye senki nem szokott választást nyerni) Mert nincs is más út, ami nem vérfürdőbe fajul. Mert forradalmakban csak az új-hülyék nyerhetnek. Forradalom pedig tényleg csak ott van ahol erőforrás szegénység, és nem pedig ott, ahol elosztási nélkülözés. A népek az utóbbiban inkább forró kakaóra vágynak, mintsem a szomszédjuk vérére.

Ismerik kisvilágukat és ösztönösen tudják hol lesz fellelhető gyenge kapcsolati moduljaik. Skálafüggetlenül. Még akkor is, ha ezekről a fogalmakról még holt fogalmuk sincs. Ahogy a nem-innovátor politikai elitnek sem.
Szerencsénkre!

Hogy ez a tündérmese megvalósuljon és tovább, éljen mint egy kérész, szükség lesz azonnal bevezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet, mint ahogy az azonnali rossz tulajdonok zár alá vételét is. Ezek a zárolások képezik javarészt annak az alapnak a létrejöttét, ami fenntarthatóan biztosíthatja a változásra szükség átmeneti idő túlélését. Igazából ehhez hasonlóan kellet volna már eleve megvalósulnia az 1987-1993 közötti rendszerváltozásnak.

Eredményként egy olyan államot nyerhetünk, amivé maga Európa szeretne válni. Már ha nem lenne 1 európai adótermelőre nyakába ültetve 4 európai adminisztrátor:
Versenyképes!

Ilyen társadalomban a feltétel nélküli alapjövedelem nem fenntarthatatlan kiadás, hanem az a forradalom-mentes (szociális biztonság, köznyugalom, bizalmi légkör etc etc) védelmi pénz, amit azok fizetnek, akik az ilyen védett korban rakéta sebességgel lőnek ki innovációs gazdasági sikerük okán: az innovátor tulajdonosok.
Természetesen vége az eszeveszett adó egyenlősdi őrjöngésnek is: több kulcsos szja, több kulcsos ÁFA, amiben az élelmiszerek 0, azaz nulla kulcsosak. De lesz helyette vagyonadó jobban és világosabban mondva: olyan adók rendszere, ami büntetőadót ró ki minden olyan gazdasági műveletre, ami tőkét, jövedelmet von ki a közös gazdaságunk rendszeréből.
Soha nem volt ilyen magyar gyakorlat!
DE! Ahol az E nem ellenzék, hanem ERŐ!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése