2017. január 25., szerda

Éljen a Népi Demokratikus Formális Nyelv Köztársasága!

Formális nyelvet használó fiatalok körében kirívóan sikeresek a konzervatív pártok, sőt a szélsőséges nézetek mindegyike. És pontosan, azért mert a formális nyelvekben nem létezik kétértelműség. A legapróbb működőképes részekre is szigorú egyértelmű szabályokat kell létre hozni. A formális nyelvet használó fiatalok a mai társadalmak gazdasági elitjéhez tartoznak. Tehát fiatalok, és az esetek túlnyomó többségében nem kreatív munkából sikerek. Egy olyan korban ahol a kiugró sikerekhez sincs szükség kreativitásra. Pedig minden látszat ellenére az ember,
a szabad ember főleg, nem így működik. És minden látszat ellenére a szabad ember továbbra is demokrata.
Demokrata pedig ma az, aki a formális nyelv következményein kívül meg tudja, meg akarja tartani saját szabadságjogait, és továbbra is képes a való világot felfogni értelmezni, illetve természetes nyelven képes vélekedéseit megosztani természetes emberi közösségekben. Demokrata ma az, aki képes megkülönböztetni a formális nyelv szükséges gazdasági sikerességét annak következményeitől. Sőt eleve olyan formális nyelvi termékek létrejöttét szorgalmazza, hoz létre, amelyekben kiiktatható a formális nyelvből eredő káros társadalmi hatások.  Amennyiben pedig szükséges, képes felülbírálni pragmatizmusát, képes a természetes emberi értékek mellett véleményt kinyilvánítani akár nagy nyilvánosság előtt is.    
Következésképpen alattvaló az, aki felfogni, értelmezni sem tudja vagy akarja mennyire a formális nyelv következményeinek világában él.  Gátlástalan haszonélvezői pedig azok aki k a pragmatizmus vagy szervilizmus némasága mögött hozzák létre formális nyelvre alapozott olyan sikereiket, amik már jóval többek, mint az ipari forradalom 4.0  hanem egyenesen már színtiszta  dehumanizációs sikerek. Dehumanizáló sikerek pedig bármennyire is állítják létrehozóik, nem teremtenek újabb emberi lehetőségeket.  Csakis egyre kevesek egyre mértéktelenebb vagyonosodását az ezt kiszolgáló egyre kisebb népesség igénye mellett. Sőt teszik ezt úgy a mai korban, hogy a formális nyelvi kultúra adott lehetőségeit kijátszva társadalmi felelősségeket nem vállalva játszadoznak az egyik nem adózó lehetőségből a másik adóparadicsomba a 12 hónapos-nyár földrajzi helyein "roadshowzva" akár életük végéig.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése