2017. január 20., péntek

Első gondolat a Trump World hírvákuum hajnalán


Miből erednek az új őrületek,


az Egy kereskedelmi közösségi háló korlátlan sikere? Az olyan politikai vezetők, mint, Putyin, Erdogan, Orbán, Duderte, mindezek tetejére Trump? Honnan érkezett az Iszlám Állam, honnan érkezett a Brexit?
A tudásvákuumok a hírvákuumok világából. Ráadásul mindezek legfőbb katalizátora az az Internet, amire máig szerettünk olyan idealista módon tekinteni, hogy annak ellenére is a legfőbb földi jó a Paradicsom óta, hogy azon a legsötétebb emberi megnyilvánulások állandóvá váltak.
Abból a világunkból ahol a mai napig nincsenek valós városlakó hírfolyamok, vagyis az a natív tartalom az ő területeredeti (hír)környezetében ahol ő területeredeti fogyasztó, megosztó, együttműködő lehet, nem pedig adatbányászati adat, giga bevételek morzsányi adatcentje, egy sehol nem adózó tulajdonosi körnek.
Napjainkra mindennaposakká váltak az információ vákuumok.
Ezeknek a vákuumoknak az oka, hogy a médiaobjektumok és a valós vélekedések halmaza (információ-fogyasztók fel nem mért, ill. fel nem mérhető állapota) között továbbra is véleményformáló, hangadó, torzító szövet terül el egy olyan környezetben, amikor erről a szövetről naponta derül ki megkerülhetősége illetve szükségtelensége. A mára már nem működő üzleti modellek, politikai akaratok, szándékok pedig sorra alakítják ki az információ vákuumokat még a legjobb szándékuk ellenére is. (Vagy igenis szándékosan lsd. a jelenkorba beletaposó Trump World-öt:D)
Mintha mindenki elfelejtette volna mi az, amikor egy médiaobjektumot például egy plakátot kitűzünk a város akármelyik pontjára... Ezek (voltak) azok a pillanatok, amikor működik az elvárható információ áttörés, azaz az akadálymentes információ megosztás. Ezek a mozzanatok pedig azok a szükséges áttörések, hogy a médiaobjektumból eredő szándék mindenfajta külön közvetítés nélkül elérhesse magát a potenciális információ-fogyasztót!
Van Megoldás?

Erre a vákuumra egyszerre kell, hogy legyen tartalmi és megjelenési válasz. Erre az áttörésére, kihívásra a válasz alapeleme a Világ független (értsd: on- offline, AR, VR Világ független) médiakódok, ill. az ilyen univerzális médiakódokból felépülő médiaobjektumok.
Csupán ábránd vagy realitás az ilyen megoldás egy feltörekvő 3D print Világban a kijelzők 2D ketrecéből kitörni készülő tartalom Világban?

Várjuk meg együtt mit hoz ki ebből 2017 vákuum hulláma!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése