2012. április 25., szerda

Szimulátor mint operációs rendszer User Interface-e


Egy új operációs rendszer építésének számos előnye között napjainkban a legfontosabb:
Valós Felhő operációs rendszert építhetünk, ahol nem a hardverre töltünk le alkalmazásokat, hanem a Felhőben létező modellek, viselkedés és tevékenység mintázatok képesek adott tevékenységünknek megfelelő alkalmazást létrehozni, hitelesíteni tranzakcióinkat és azok eredményeit a felhasználó Felhő tárában vagy magában a felhasználó hardverében tárolni.

Mi lenne, ha az így megépített Köztársasági Operációs Rendszerünk felhasználói felülete (user interface, UI) nem lenne más, mint egy szimulációs rendszer. Magán és közéletünk szimulátora. Ami lényegesen több mint személyes információszervezés. Ahol a tevékenységünk a minket érdeklő, érintő tartalmak kölcsönhatásban állhatnak egymással. Pluginok helyett ad-hoc alkalmazásokat lerendelő Felhő.

Mire jó mindez?


Mert alkalmasan megválasztott szimulációval lehetőségünk nyílik a várható esemény vizsgálatára, tesztelésére még annak igénybevétele előtt illetve személyes döntésünk meghozatala előtt. Mindig a személyhez (profilnak megfelelő) tartózkodási helyhez, tevékenységéhez legoptimálisabban.

Tehát a szimulációs felhasználói felület lényege hogy a felhőben létező modellekhez tevékenységünknek megfelelő érintőpontokat rendelhetünk azaz ad-hoc alkalmazást.

Felületén egyszerűen értelmezhető ikonok állnak rendelkezésünkre. Kijelölésükkel, egymásba húzásaival (a mögötte megbújó bonyolult lekérdezés programozás ismerete nélkül) gyermeki egyszerűséggel bírhatjuk rá op. rendszerünket, hogy különböző tevékenységünk alapján kutassa, a rendelkezésre álló tartalmat majd azokból készítsen, tevékenység specifikus tartalmat majd jelenítse meg a kijelzőnkön.
Az ilyen azonnal értelmezhető szimuláción keresztül segít értelmezni a hírek környezetünkre gyakorolt hatásait, vásárlói, fogyasztói szokásaink következményeit. Jeleníti meg ismerőseink véleményét. Segíti mindennapos ügyeink intézését. Segíti munkavégzésünk sikerét.

Röviden: segít minket azonnali döntések meghozatalában, véleményeink kialakítására és képviseletére.

Ha egy pillanatra belegondolunk, most hol tartunk: egy böngészőben megnyitott két fül tartalma között sem tudunk semmilyen kölcsönhatást felépíteni akkor a szimulációs felhasználói felület több mint kósza ötletezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése