2012. április 26., csütörtök

Budapest boltformátum - pusztító ostobaság képekkel tapétázva


Ha boltformátumokban gondolkodsz, van úgy nagyon hamar választ kapsz a magyar valóságtól. Íme, egy újabb bizonyíték arra az államnál-önkormányzatoknál pusztítóbb rossz tulajdonos nem létezik Közép-Európában:
„Régi budapesti városképek, illetve képzőművészeti alkotások takarhatják el a használaton kívüli budapesti belvárosi üzletek kirakatait; az érintett ingatlanok közös logót is kapnak, amelyen feltüntetik a bérbeadó elérhetőségeit.”
Nos, a bérbeadó 99%-ban maga a nem kevés közpénzt programra költő önkormányzat.
Mit tenne olyan tulajdonos a kialakult közbotrányba fulladó helyzettel, akik naponta vívják izzadságos csatájukat a spekulációval, a fösvénységgel szemben?

Negyedéves rotációban beköltöztetné külföldön élő nemzettestének jeles kulturális kereskedőit, képviselőit. A megragadni képes ideiglenes bérlőkkel azonnali 5 éves szerződést kötne emberi áron:) Beköltöztetné ingyen és bérmentve 2 hónapra a világ összes tájáról a legbefolyásosabb bloggereket Budapestre, Magyarországról szóló postok rövidfilmek fejében. Egy részébe tartósan beköltöztetne európai képzőművészeket. Sőt! A bérleti díj 1 éves elengedését vállalná az életképes üzleti tervet felmutatni képes üzletet nyitó vállalkozóknak. 1 év után a befizetett vállalkozói-helyi adó mértékét figyelembe véve kedvezményes bérleti díjat kalkulálna.

Szóval mindent csak ezt nem: Képekkel kitapétázni a várost. Ez kérem akkor is felturbózott ostobaság, ha nem a holt koszos portál üvegek simulnak a megoldatlan forgalomtervezéstől megszürkült házak színéhez. Ez annál is sokkal rosszabb, figyelem megragadó felhívás: Idelőjetek, most láthatjátok, kik vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése