2010. január 5., kedd

Kutatás: belső kommunikáció, mint a teljesítmény mozgatórugója


Wattson Wyatt 2009/2010-es kutatása, a "Capitalizing on Effective Communication"szerint a bátorság, az innováció és a fegyelmezettség elősegíti a jobb vállalati teljesítményt különösen a mostani, gazdaságilag nehéz időkben. A kutatás következetesen azt tárta fel, hogy a munkavállalóikkal hatékonyan kommunikáló vállalatok üzletileg is jobban teljesítettek.
A kutatás főbb megállapításai:

  • A hatékony belső kommunikáció fontos mutatója a pénzügyi teljesítménynek és a munkavállalói aktív szerepvállalásnak. A kiemelkedően jól kommunikáló  a vállalatok az elmúlt öt évben 47%-kal magasabb részvénytulajdonosi hozamot tudtak femutatni, mint a legkevésbé hatékony kommunikátorok.
  • A szervezeti  és juttatásbeli változtatások ellenére, amit a munkaadók a gazdasági nehézségekre válaszképpen hajtottak végre, mindössze a megkérdezettek 14%-a kommunikálja munkavállalói felé, hogy a megváltozott helyzetben miért is érdemes náluk alkalmazásban állni.
  • Megéri segíteni a vezetőket a hatékony belső kommunikációban. Bár tízből mindössze három vállalat készíti fel vezetői arra, hogyan kezeljék nyíltan a munkavállalók változással szembeni ellenállását, a kiemelten hatékony kommunikátorok esetében háromszor valószínűbb, hogy vezetőik részesülnek ilyen jellegű kommunikációs képzésben.
  • A közösségi média egyre növekvő használata ellenére a vállalatok még mindig azzal küzdenek, hogy hogyan mérjenek ezen a területen megtérülést. A kiemelten jól kommunikáló vállalatok 37%-a, míg a legkevésbé hatékony vállalatoknak csak 14%-a számolt be arról, hogy költséghatékonyak a közösségi média eszközeik.
  • A mérés kulcsfontosságú. A kevésbé hatékonyan kommunikáló vállalatok esetében háromszor valószínűbb a kommunikációs hatékonyság szabályozott mérésének hiánya, mint a legkiválóbb kommunikátorok esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése