2009. augusztus 27., csütörtök

Screenr - sikeres piaci bevezetés kizárólag web 2.0-ás eszközökkel


Az  Articulate által kifejlesztett Screenr-ről sok kedvező vélemény látott napvilágot. Beszámolt róla többek között a Mashable és a ReadWriteWeb is. 
Ami pr szempontból is érdekessé teszi a Screenr-t, az a termékbevezetés módja
Gyakorlatilag külső ügynökség segítsége és hagyományos pr eszközök nélkül az Articulate belső és munkavállalói blogokra, valamint a Twitterre építve dobta sikeresen piacra a termékét úgy, hogy napokon belül a fontosabb szakmai blogok mellett olyan neves publikációk foglalkoztak vele, mint például a New York Times
Helyesen felismerték a kínálkozó lehetőséget és hogy mi adott, amire építeni lehet:
1. a Twitter-en szervezett Articulate közösség
2. bejáratott blogok
3. bloggerekkel kialakított kapcsolatok
4. munkatársaik tájékozottsága és gyakorlottsága a közösségi médiát illetően
(és hogy ezeknek a felépítésébe/kiépítésébe fektetett energia hogy térülhet meg többszörösen).
A sikeres bevezetést követően folyamatosan figyelik a véleményeket, visszajelzéseket, segítenek a felmerült problémák megoldásában és összegyűjtik a felhasználói javaslatokat, amiket későbbi termékverziókba beépíthetnek. Ahogy az illik.
Nem azt akarom ezzel sugallni, hogy minden tekintetben hibátlan a megközelítésük és ez a követendő minta. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy nem minden termék és nem minden üzleti vállalkozás esetében működik ez a modell. Ugyanakkor ékes bizonyítéka annak, hogy nem a nagy nevek és nagy büdzsék jelentik a sikerre a garanciát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése