2012. május 8., kedd

TOR routert minden ablakba



Az Onion Routing Project révén létre jött anonim hálózat amellett hogy biztosítja a benne résztvevők adatforgalmának láthatatlanságát vagyis nem  monitorozható a felhasználók internet szokásai biztosítja azt a hálózati filozófiát ami minden Köztársaság Operációs Rendszer megközelítésű kormányzásnak alapfeltétele: a résztvevők jóváhagyásán alapuló interakciókat.

A KOR állampolgára ebben a hálózatban kettős biztonságban érezheti magát, mint az üzleti, mint a Nagy Testvér effektustól. A újonnan alakuló világukban tehát a legnagyobb érték valósítható meg de ami ennél fontosabb garantálható:
Jóváhagyáson alapuló részvétel.
Ennek jelentőségét nem kell külön ecsetelni. Az ilyen értéken alapuló világban csak az az üzleti modell nem működik, amelyiket nem írtak meg ellenben csak az a politikai szándék valósulhat meg, amelyik részvételi konszenzuson alapul.
Addig is:
OpenWRT segítségével mára már majd mindegyik otthonunkban található router Tor routeré alakítható át, s ha ezt egy magunk által indított Diaspora server indításával fűszerezzük, már ma megkóstolhatjuk a digitális önrendelkezés semmi mással össze nem téveszthető ízét. Az új KOR eljöveteléig pedig akár végleg rabjává is válhatunk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése