2012. április 25., szerda

Storytelling mint boltformátum - túlélő séta a korzón



A válságnál nincs jobb soha vissza nem térő alkalom formátumváltásra. 
Hosszú évekre megalapozható versenyelőnyök begyűjtésének ideje ez mindazok számára, akik elsőként élnek a megunt és nem működő formátumok kihajításával. Az is valószínűsíthető, hogy elsőként és leglátványosabban a kiskereskedelemben vállalható és léphető meg.  Ahogy az is, elsőként itt élhetjük át az új formátumokat.
A sorozat első részének mi lenne hát a legjobb helyszín, ha nem az ahol nap mint nap, mindannyian megfordulunk: a Belváros - mindannyiunk lakóhelyének központja.
Mivel még szabadon elmélkedhetünk városunk korzóján, fűszerezzük meg ezt a maholnap kihaló életterünket történetmesélős üzletterekkel.
Az ilyen üzlet az állandó termék kínálata mellett egyben egy új közösségi tér. Online ismereteink offline kötéspontjai, de akár online vásárlás előtti termék tapasztalatgyűjtő alkalom. Az alpári némaság, a letámadó kommunikáció, üvöltő zene helyett kifinomult vásárlói asszisztencia fogad minden betérőt.
Az ilyen térben a hagyományos vásárlás mellett a látogató azt is megteheti, hogy leül a kellemes környezetben és figyelemmel követheti az animátort a kezébe kapott táblagéppel.  A sztorik nem áru bemutatók. Nem jellemzője azok erőszakossága és cirkuszi látványosságai, mert a legtöbb nem más, mint lakóhelyünkből merített jóleső, aktuális történetek. Épp ezért szándéka szerint a betérő is történetmesélővé léphet az ilyen üzlettér pódiumán.
Mindezek mellett, közben a vendég (vásárló, látogató, betérő etc. etc.) elmerülhet az üzlet táblagépén annak tartalmában. Ha már van, akkor személyes profilján keresztül. Szezonnak megfelelő kollekciót állíthat össze akár az egész családjának. Mindennapos termékekből állíthat össze csomagot a házhozszállítás összekapcsolásával.  Tervezheti és vásárolhatja nyaralásait etc. etc. Tartalma között megtekinthető a belváros lánckedvezmény térképe, felületéről küldhető adott helyen (üzletben:) elérhető, érvényes geo-üzenet (élő-kupon:). Alkalmi vásárlói közösségeket hozhat létre a társaságban lévőkkel. A legjobb ár, a legjobb ajánlat elérése mások számára is többet jelent, mint egy egyszerű játék. 
Apropó játék. 
A gamification gyakorlati alkalmazására keresni sem lehetne alkalmasabb teret, mint egy ilyen formátumú off-online üzlet.
Az ilyen üzlettér hálózati intelligenciája telepítésre ajánlja alkalmazását a betérők mobiljaira. Elfogadása és telepítése után folyamatossá tehető vásárlónkkal a kapcsolat. Üzletterünk alkalmazása egyben online üzletterünk is. Két személyes látogatás közötti vásárlástervező. Történeteink tovább mesélésének tere. Az alkalmazásban indíthatjuk saját gamification törekvéseinket. A visszajelzésekből pedig tovább építhető, finomítható saját retail-mixünk. 
Ajánlatainkat a vásárlók megoszthatják online közösségi hálóikban. Történeteinket pedig verbálisan tovább osztják saját társaságaikban. Kell ennél több? 
 Biztos lehetsz benne, messziről fel fogod ismerni Belvárosod hasonló portálját (akár már otthon a mobilodban:). Már kívülről betekintve nem egy belsőépítészeti terror látványát tárja eléd az öncélú dizájnnal egyetemben. Méreg drága egyszer használatos látvány helyett harmonikus a környezetünkre jellemző és annak megújulását sugalló csalogatással késztet majd felfedezésére. 
Utóirat:
Továbbra is három az igazság:
vásárló - közönség - közösség
+1 a ráadás: Újformátum:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése